Selecteer een pagina

Nearshoring is het uitbesteden van zakelijke activiteiten aan een organisatie in een dichtbij gelegen land. Deze manier van opschalen van je team brengt veel voordelen met zich mee. Dat remote werken de nieuwe standaard is geworden de laatste maanden is niemand ontgaan, 86% van de Nederlandse software bedrijven hebben aangegeven in 2020 meer te gaan outsourcen. Nearshoring is dé oplossing voor het tekort aan hoog geschoolde developers voor bedrijven in Nederland. 

Gegarandeerd de juiste developer voor jouw organisatie
Het wordt steeds lastiger om de juiste developers te vinden. We zien vacatures voor developers vaak enorm lang open staan. Hoog geschoolde IT’ers hebben een legio aan opties en het grote verschil tussen vraag en aanbod neemt toe. Met ruim 54.000 openstaande IT vacatures is het duidelijk dat het tekort aan IT’ers een probleem is. Dit probleem wordt direct opgelost door nearshoring, die onvindbare developer gaat binnen 4 weken voor jouw organisatie aan de slag, aanzienlijke tijdwinst!

Gelukkig wordt er veel aandacht besteed om dit probleem op te lossen door mensen op te leiden, zijn er verschillende academies opgericht om mensen om te scholen en verwerken meer hbo- en universitaire opleidingen meer ICT in hun opleidingen. Toch zien we door de enorme groei van het Nederlandse IT landschap dat het tekort aan hoog geschoolde developers groeit.

Kosten besparen
Lukt het niet de juiste kandidaat te vinden? Dat kan enorme kosten opleveren door het productieverlies, verlies van klanten of opdrachten en te hoge werkdruk bij collega’s. In alle gevallen wanneer je kiest voor nearshoring profiteer je van aanzienlijke kostenbesparing. De lage kosten voor levensonderhoud resulteert in significant lagere salarissen.
Bovendien heb je geen zorgen en kosten voor extra kantoor benodigdheden, apparatuur, administratie of ondersteunend personeel.

Meer ontwikkel capaciteit
Vanwege de forse kostenbesparing blijft er budget over om meer developers in te huren en de ontwikkel capaciteit van je organisatie te verhogen. In de praktijk komt dit neer op een dubbele ontwikkel capaciteit.

Weinig cultuurverschil
Een van de grootste voordelen van nearshoring zijn de kleine cultuurverschillen. Wanneer een bedrijf kiest voor offshoring krijgt het vaak te maken met een team van developers die vanuit Azië of Afrika aan je projecten werken, hierbij blijkt de communicatie vaak minder soepel te verlopen. Wij hebben er voor gekozen om te werken met developers uit Oekraïne, de cultuurverschillen tussen Nederland en Oekraïne op professioneel vlak zijn minimaal. Het arbeidsethos is vergelijkbaar met dat in Nederland. De developers voeren niet enkel de opgelegde taken uit, ze zijn betrokken bij het project en denken actief mee.

Mogelijkheid om snel te schalen
In Nederland kan het een lang proces zijn om je team op te schalen, de juiste developers aan je binden kan veel tijd en geld kosten. Met nearshoring heb jij binnen 4 weken nieuwe developers toegevoegd aan je team, opschalen was nog nooit zo eenvoudig.

Geen zorgen aan de werving
De werving van geschikte kandidaten wordt voor je uit handen genomen. Na een zéér uitgebreide selectie met verschillende gesprekken en tests worden de geschikte kandidaten geleverd en vindt de laatste selectie plaats bij jou, op de wijze als jij het graag doet.

Met nearshoring zijn de juiste hoogopgeleide developers die een organisatie zoekt gegarandeerd snel gevonden, er wordt tijd, geld en energie bespaard terwijl de ontwikkelcapaciteit binnen het team toeneemt en door eenvoudig op te schalen kan je organisatie blijven groeien.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Chase It Recruitment via het onderstaande formulier.